Om oss

Vi vektlegger en allsidig opplæring med hest, slik at de elevene som velger å gå løpet som lærling er godt rustet. Det er nå 3 lærere som underviser i hestefagene Aktivitet med hest, Hest og hestehold og Stalldrift. Vi har bred bakgrunnskunnskap i blant annet: Dressur, sprang, western, kjøring, hestens natur og språk. I vår undervisning har vi fokus på naturlig hestehold, klassisk dressur, sprang, hestepsykologi, longering, presisjonskjøring og dressurkjøring.

Nede på gården ligger stallen vår med bokser til 5 hester, utegang til 3 hester og containerstall med plass til 2 hester. Vi har ridebane, rundpaddock og flere luftegårder. Elevene har mulighet til å ta med egne hester på dagsbesøk etter avtale med faglærer, dersom de ikke står oppstallet her. Vi har opparbeidet ridesti på skoleområdet og det er ca 10-15 min skrittetur til Drammen ridesenter på Linnesvollen. Det er mye hesteaktivitet i Lier blant annet sprang, dressur, westernridning, kjøring, feltritt, trav og galopp.

Hesten er opprinnelig et steppedyr og fluktdyr. Det kan fort skje ulykker hvis vi overser hestens signaler. Vi er derfor opptatt av at elevene skal lære om hestens kroppsspråk og hvordan vi kan kommunisere med den. Vi jobber med hestene på bakken både i tau og i rundpaddocken. I tillegg til ridning og kjøring skal elevene lære hvordan de kan løse problemer som f.eks. å laste hest på henger.

Lier videregående skole ligger nær Drammen og derfor veldig sentralt. Det er ikke langt til skogen og flott turterreng, men likevel må hesten brukes en del på hardt underlag. For å hindre slitasje- og belastningsskader lar vi noen av hestene våre gå uten sko. Det ser ut til at de fungerer veldig godt barfot og vi har boots som hjelper oss når det er glatt eller vi rir på et vanskelig underlag. Her får elevene mulighet til å se hvordan en hest fungerer både med og uten sko. Vi har hester i stall, containerstall og utegang. Dette viser et mangfold av ulike måter å holde hest på.
Det er viktig at elevene får presentert forskjellige metoder og løsninger innen hestehold. Vi ønsker å ha et åpent sinn i forhold til å prøve nye metoder, slik at elevene kan få et bredere erfaringsgrunnlag.